Kurs za joga trenere euroyoga.net banner

O meni

fabijanRodio sam se u Somboru, 7. marta 1951. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju sam završio u Somboru. Diplomirao sam na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1977.g. Bio sam pripravnik kod Okružnog privrednog suda u Somboru i sudija Opštinskog suda u Somboru od 1978. do 1982.g. Član advokatske komore Vojvodine posato sam 1982. i od tada sam advokat.

Krajem 90-tih počeo sam rad za razne međunarodne organizacije u Slavoniji i Baranji. Prvo kao službenik za izbore pri UN a potom dve godine kao pravni savetnik pri Organizaciji za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS), u Belom Manastiru. Zatim sam radio kao pravni savetnik za „Norveški savet za izbeglice“ u Novom Sadu od 1999. pa do 2003. U Šri Lanki sam radio za „Nenasilne mirovne snage“ („Nonviolent Peaceforce“ - http://www.nonviolentpeaceforce.org/ ) od 2005. do 2007.g. U maju 2006. godine bio sam pogođen gelerom ručne granate, te sam 2006. i 2007.g. proveo pretežno putujući po Indiji i na Maldivskim ostrvima.

Putovanje po Indiji sam iskoristio za usavršavanje yoge kojom se, inače, bavim od 2000.g. Prvi mi je učitelj bio temeljiti prof.dr. Dragan Petrović u Novom Sadu (Hatha yoga). U Novom Sadu sam pohađao seminare yoge koje je držao čuveni yogi Šandor Remete (http://www.shadowyoga.com). Tokom učenja yoge upoznao sam i najneobičniju figuru yoge sa prostora bivše Jugoslavije – Žarko Karišik – Durmitara, pisac najbolje knjige yoge na srpsko-hrvatsko-bosanskom jeziku („Naša yoga i prosvetljenje“). Potom su mi učiteljice bile dve posvećene trenerice dr. Suzana Arnaut i prof. Branka Čvorkov („Yoga u svakodnevnom životu“ - http://www.yoga-in-daily-life.org).
fabijan
U Indiji, u „svetskoj prestonici yoge“ – Rišikešu, u podnožju Himalaja, učitelj mi je bio nadaleko čuveni Swami Rudra Dev u Yoga Study Center (Hatha Iyengar yoga). Swami Rudra je i autor knjige „Yoga Darshana“. U Rishikeshu sam učio „Vinyasa“ yogu kod Yogi Pramod-a (http://www.yogahut.org). Na Zapadnoj obali Indije, na obali Arapskog mora, u državi Goa, učitelj mi je bio Yogi Manmoyanand (http://www.yogavillage.org/), inače autor protivrečne knjige „Šivananda je sahranio yogu“ („Sivananda buried yoga“). Na jugu Indije sam pohađao dva kursa u turističkom mestu Varkala u državi Kerala a potom trening za učitelje yoge u Sivananda hramu (http://www.sivananda.org/neyyardam) pokraj glavnog grada Kerale Trivandruma (Thiruvananthapuram), gde sam imao nekoliko istaknutih učitelja. Svi treneri u tome ašramu su Kanađani. Pre svih, tu je direktor Ašrama (hrama) Swami Sivaswaroopa, pa Willam Morison, te Ambuka, Barati i Tommas.

Fotografije većine mojih učitelja možete videti pod stavkom „Svi moji učitelji“.

Tokom boravka u Šri lanki i Indiji pisao sam putopise pod naslovima „Newsletter“, „Pisma iz Azije“ i „Neverovatna Indija“. Sva ta pisma možete naći pod stavkom „Putopisi“.

fabijanOd 1991. – 1994. živeo sam u Švedskoj i tokom tog boravka napisao sam roman „Jedan i jedan su ... jedanaest“ koji možete čitati pod stavkom „Roman“.

Radost yoge je i to što je yoga beskrajna te je učenje neprekidno otkrivanje i saznavanje uvek novoga o sebi, svome telu, umu i duhu. Ja sa radošću učim i dalje svaki dan i usavršavam se i na telesnom i duhovnom planu. Yoga je moj način života.

 

Oženjen sam Slavicom. Imam ćerku Irinu, sina Adama i unuku Dunju.

- Yogi Fabijan -

Yoga Centar Shop

Škola za Joga trenere CD Joga nidra

Tajna Tajne Šavasana CD-Joga_nidra_za_trudnice Om Shanti

Jedino Joga Centar Sombor On-line Shop vam omogućava primenu joga tehnika u miru i komforu doma. Jedinstveni priručnici, DVD i CDi u Srbiji za opuštanja i joga učenja

Yoga Shop

Info panelUpis u toku!

 • Početni kurs,
  uto/pet od 18 i od 20h
 • Srednji kurs,
  pon/čet u 18h
 • Napredni kurs,
  pon/čet u 20h
 • Rekreativna yoga
  Dobro jutro,
  pon/čet i uto/pet
  od 08 – 09h
 • Yoga za trudnice,
  pon/čet
  od 10–11:30h
 • Yoga za decu sa astmom,
  nedelja
  od 10 – 11h
 • YOGISH, školica engleskog i joge za decu,
  uto/pet
  od 16 – 17h
 • INDIVIDUALNI TRETMANI:
  o Stres
  o Depresija
  o Odvikavanja
  o Detoksikacija
 • ŠKOLA PLESA za decu i odrasle,
  sub/ned
  od 17–18h (deca)
  i od 18–19h (odrasli)
 • EKSPERIMENTALNI PLES,
  sredom od 21–22:30h
  (relaksacija uz neformalni ples i spontano izrazavanje telom)Joga je radost


Uslovi korišćenja i Copyright
Valid XHTML 1.0 Transitionalphp powered
Designed by Saša Španović