Kurs za joga trenere euroyoga.net banner

Detoksikacija

DETOKSIKACIJA (Šank prakšalana)

detoksikcijaKoncept koji stoji iza detoksikacije (tehnika Šankprakšalana) a koji se primenjuje u Yoga centru u Somboru je da prostor od usne šupljine pa kroz dole do analnog otvora još uvek nismo „mi“ nego je to „spoljni“ prostor. Upravo „postava“ i sluznice usta, jednjaka, želuca i creva je granica između spoljnje sredine i našeg organizma i to je mesto gde se sprečava ulazak bakterija, virusa i otrova u naše telo. To je naš imuni sistem. Ukoliko je taj sloj na zidovima creva zdrav i nepropustljiv za „nevaljaljalce“ – imamo dobar imuni sistem i obrnuto.detoksikcija

U tom prostoru se godinama nakupljaju razni otpadi i otrovi i čovek prosečne težine ima 3 – 5 kg raznog nezdravog sadržaja koji nam truje telo (samo-trovanje, što je uzrok najvećeg broja bolesti današnjice). Tako mi održavamo higijenu, kupajući se redovno spolja a potpuno zapostavljamo higijenu probavanog trakta.

Yoga tretman detoksikacije koji se primenjuje u Yoga centru u Somboru oslobađa telo od otrova, pročišćava krv i podstiče varenje. Delotvorno utiče i otklanja alergije (polen, prašina i pojedine namirnice) i bolesti kože (akne, neurodermatitis i psorijazu), te prolećni umor i depresiju. Preporučuje se 2 – 4 puta godišnje. Nakon ovog vođenog tretmana, sledeće detoksikacije ćete moći raditi i sami.

detoksikcijaTretman se sastoji od mehaničkog pranja jezika, jednjaka i želuca (Đal dauti) i višesatno, potpuno pražnjenje i pranje celog sistema za varenje od usne šupljine do kraja debelog creva (Šank prakšalan). Metod je star hiljade godina i potpuno je prirodan i netoksičan jer se koristi samo topla slana voda i određene vežbe. Kontraindikovan je kod niskog krvnog pritiska, obolelih bubrega, žučnog kamena, čira na želucu, kile i psihičkih obolenja. Ne radi se tokom menstruacije i trudnoće.

Nakon tretmana se dobija posebno pripremljeno jelo od pirinča i uputstvo za višenedeljnu dijetu kojom se nastavlja obnavljanje crevnog trakta.(1)

Tretmani se održavaju obično subotom od 08 – 13 h.

Cena pojedinačnog tretmana je 50 EUR. U slučaju bračnog para ili dve osobe, tretman je 70 EUR.

Tretman detoksikacije uspe u prvom pokušaju u 90% slučajeva. Za slučaj da tretman ne uspe iz prvog puta sledeći tretman je besplatan.

detoksikcija

 


(1) Dijeta: prvi dan se jede samo hrana pripremljena u Centru. Prvih nedelju dana se izostavlja mleko, sir, sveže voće i povrće, crni čaj i kafa. Dvadeset dana ne treba jesti hranu koj nadima kao što su pasulj, karfiol i kelj, kao ni beli i crni luk, ljute začine i gazirana pića. Najmanje 40 dana izbegavati meso, ribu, jaja, alkohol (a najbolje da to više ni ne jedete J)
- Yogi Fabijan -
Korisnik nije prijavljen
e-mail:

Lozinka:

Potvrdite lozinku:

Ako ste već registrovani, prijavite se ovde

Yoga Centar Shop

Škola za Joga trenere CD Joga nidra

Tajna Tajne Šavasana CD-Joga_nidra_za_trudnice Om Shanti

Jedino Joga Centar Sombor On-line Shop vam omogućava primenu joga tehnika u miru i komforu doma. Jedinstveni priručnici, DVD i CDi u Srbiji za opuštanja i joga učenja

Yoga Shop

Info panelUpis u toku!

 • Početni kurs,
  uto/pet od 18 i od 20h
 • Srednji kurs,
  pon/čet u 18h
 • Napredni kurs,
  pon/čet u 20h
 • Rekreativna yoga
  Dobro jutro,
  pon/čet i uto/pet
  od 08 – 09h
 • Yoga za trudnice,
  pon/čet
  od 10–11:30h
 • Yoga za decu sa astmom,
  nedelja
  od 10 – 11h
 • YOGISH, školica engleskog i joge za decu,
  uto/pet
  od 16 – 17h
 • INDIVIDUALNI TRETMANI:
  o Stres
  o Depresija
  o Odvikavanja
  o Detoksikacija
 • ŠKOLA PLESA za decu i odrasle,
  sub/ned
  od 17–18h (deca)
  i od 18–19h (odrasli)
 • EKSPERIMENTALNI PLES,
  sredom od 21–22:30h
  (relaksacija uz neformalni ples i spontano izrazavanje telom)Joga je radost


Uslovi korišćenja i Copyright
Valid XHTML 1.0 Transitionalphp powered
Designed by Saša Španović